Rochie de Mireasa

R4-2019

Nou

Nu doar o simplă rochie, ci o creație cu emoție, prețioasă în esență, creată cu suflet și migală, rochia de mireasă prinde formă printr-un proces elaborat și de durată. Designerul Bianca Marcu creează rochii și accesorii pentru mirese.

Îți place modelul?
Rezervă chiar acum o probă la telefon 0724 932 531

More details

Add to wishlist

Caracteristici

CuloareIvory
Disponibilitate produsDoar la comandă

Mai multe informații

Rochia de mireasă este o formă de artă însuflețită de cea care o poartă, care îi transmite energia ei și după forma și asemănarea căreia a fost creată. Tocmai de aceea, evoluția acestei piese necesită creativitate, talent, timp pentru a procesa ideile, și mai mult timp pentru a alege cele mai bune materiale, a le croi, a le îmbina și a le împodobi cu accesorii prețioase. În atelierul Rosa Bella Dress, fiecare mireasă este tratată individual, cu idei originale, potrivite tipologiei și personalității sale. Bianca este cel mai bun consilier în acest sens.

La prima întâlnire cu viitoarea mireasă, ea o studiază atât fizic, de la forma corpului, la nuanța pielii și la culoarea părului până la stilul vestimentar și preferințele personale. Apoi, apar ideile, din cataloage cu modele infinite de rochii, din dorințele expuse de către mireasă și din propunerile Biancăi, se conturează profilul rochiei perfecte. Croiala, materialul, culoarea și detaliile trebuie să fie perfect compatibile cu cea care va purta creația. Odată modelul stabilit, ședința de consiliere continuă cu stabilirea exactă a măsurilor pe care va fi asamblată rochia, de la lungimea fustei și a corsetului, la distanța între bust și talie, lățimea umerilor, lungimea mânecilor sau a bretelelor. Toate aceste detalii sunt trecute într-o fișă a clientei, pe baza căreia se va lucra în atelier.


Anatomia rochiei de mireasă

Procesul de creație, din acest moment, poate dura între una și șase luni, în funcție de data evenimentului. Croitorese iscusite încep realizarea rochiei după tipare deja existente. De obicei, modele inedite sunt gândite îmbinând fusta cu corsetul de la diferite rochii și accesorizându-le personalizat.


Rochia de mireasă este alcătuită din mai multe componente:

Corsetul sau partea de sus a rochiei, este de obicei decorată cu dantelă, broderie, perle sau cristale și are rolul de a complimenta bustul miresei. Elemente foarte importante în construcția corsetelor sunt balenele, care îl susțin, și cupele care îmbracă sânii. La Rosa Bella Dress, acestea sunt de cea mai bună calitate, balene flexibile cu putere de susținere mare, fără a crea disconfort și cupe adaptate fiecărui tip de sân.

Spatele rochiei este luat ca o componentă individuală, fiind gândit pentru a atrage atenția în această zonă, de la decolteu în V adânc, la decolteu fals, cu tul invizibil, până la detalii cu nasturi îmbrăcați în dantelă care urmează senzual linia coloanei vertebrale.

A doua componentă principală este fusta, care contribuie la aspectul final al rochiei. Aceasta poate fi fluidă sau structurată, în funcție de forma aleasă și, mai ales, de materialul folosit pentru a o obține. Rochie de bal, A-line, sirenă, așa-zisa “fustă trompetă”, model de prințesă, toate sunt disponibile pentru a se plia pe corpul miresei. La fel, lungimea poate varia de la modelele clasice până la pământ, la cele de lungime medie sau variante mini contemporane. În completarea fustei vine juponul sau crinolina…sau ambele în cazul unei rochii somptuoase, care au rolul de susține fusta și de a crea volum. Bianca folosește materiale de calitate și pentru părțile ascunse ale rochiei, tocmai pentru a obține efecte vizuale fabuloase și produse cu o durată de viață nelimitată.
Talia este zona unde se îmbină corsetul cu fusta și nu depinde de talia miresei. Aceasta poate fi, în funcție de modelul ales, talie normală, “empire” sau de sub bust, talie căzută (pe șolduri), asimetrică sau talie bască.

Decolteul este o altă componentă esențială, punând în evidență atât bustul cât și chipul miresei. Există o varietate de forme, de la decolteu inimă sau semi-inimă, drept, în V sau asimetric, pe umeri, pe gât, decolteu barcă, pătrat, rotund, colier, decolteu fals sau decolteu “Queen Anne”.

Mânecile și bretelele vin într-o varietate de lungimi, forme și materiale. În afara modelelor corset simple, puteți opta pentru bretele “spaghetti”, rochie fără mâneci, rochie cu mânecă “ceșcuță”, mânecă scurtă, mânecă până la cot, mânecă lungă sau mânecă falsă (din tul invizibil).

Trena este ultimul element adăugat rochiei, cel care îi dă gradul de somptuozitate. Trenele diferă în funcție de lungime și de amplitudine. Poți alege o trenă care are aceeași lungime cu cea a fustei, trena “Court” – de 95 de centimetri măsurați din talie, trena “Chapel” -123 centimetri, sau poți merge pe variante dramatice precum trena “Cathedral” de 230 centimetri sau trena “Royal Cathedral”